Ta körkort

Målet med körkortsutbildningen är att du ska klara de prov som trafikverket anordnar i form av ett teoriprov och ett körprov innan körkortet är ditt. Allt det som behöver göras fram till körkortet hjälper vi dig med när du tar kontakt med  oss.

Övningskörning

Innan du börjar övningsköra behöver du ett körkortstillstånd. Du behöver också göra en synprövning där du får ett intyg som utgör bilaga till ansökan om körkortstillståndet.

Beställ blankett/ansök här:  Ansökan körkortstillstånd

Övningskör du privat måste din handledare först ha ett handledartillstånd. För att bli handledare krävs dock en genomförd handledarutbildning.  Även du som ska övningsköra måste genomföra denna utbildning. Utbildningen kan genomföras på trafikskolan efter föranmälan. Ansökan om handledarskap gör du via körkortsportalen.

Beställ blankett/ansök här:  Ansökan handledarskap

Riskutbildning

Innan du kan genomföra  förarprovet på Trafikverket måste du också ha genomgått särskilda riskutbildningar som består av två delar.
Del 1 är en teoretisk del som omfattar utbildning om alkohol och andra droger, trötthet och andra riskpåverkande faktorer. Utbildningen ska pågå i minst 3 timmar och denna utbildning kan du genomföra på trafikskolan  efter föranmälan.
Del 2 genomförs på en halkbana där körning tränas på halt underlag. Riskutbildningen bör göras i ett senare skede av din utbildning för att få ut mesta möjliga av denna. Anmälan till halkbanan hjälper vi dig  med.

Förarprovet

När du klarat av din utbildning  enligt ovan är det dags att genomföra förarprovet hos trafikverket. Förarprovet består av teoriprov/kunskapsprov och körprov. När dessa prov godkänts är körkortet ditt.